Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht en insolventierecht (faillissementen) omvatten een breed scala aan juridische onderwerpen waar een ondernemer, naast arbeidsrecht en vastgoedrecht, veel mee te maken krijgt.

Waar helpt uw ondernemingsrecht advocaat u bij

De ondernemingsrecht advocaten van Arslan Ter Wee kunnen u bijstaan bij juridische zaken die betrekking hebben op bijvoorbeeld:

Daarbij kunt u denken aan het opstellen en beoordelen van overeenkomsten (afname- en leveringscontracten, opdracht, samenwerking, overname, agentuur, ontbinding en verdeling van vennootschappen, aandeelhoudersovereenkomsten, en dergelijke), het opstellen van algemene voorwaarden, incasso, het adviseren en procederen over geschillen met leveranciers, afnemers en over aansprakelijkheid van bestuurders of een wederpartij.

Daarnaast begeleiden wij regelmatig overnames en fusies en verrichten daarbij ook due diligence onderzoeken of maken een quick scan. Advisering over en begeleiding bij herfinanciering, herstructurering van ondernemingen behoort ook te de dagelijkse werkzaamheden. 

Op het gebied van het insolventierecht, begeleiden wij pré-faillissementssituatie, beoordelen we contracten op uw positie vóór en in faillissement en behartigen wij de belangen in het kader van zogeheten turbo-liquidaties en doorstartconstructies. De Rechtbank benoemt daarnaast advocaten van Arslan Ter Wee Advocaten als curator in faillissementen.

Op al deze terreinen hebben onze advocaten ruime ervaring, kennis en kunde. De ondernemer wordt daarmee op snelle en adequate wijze bijgestaan. Waar nodig werken wij samen met verschillende notarissen, accountants en fiscalisten.