Uitnodiging: Masterclass Wet Arbeidsmarkt in Balans

Van WWZ naar WAB, in één middag het wie/wat/waar van het “nieuwe” arbeidsrecht. Deze Masterclass is op dinsdag 5 maart 2019. Aanmelden kan via het mailadres: arbeidsrecht@atwadvocaten.nl

Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel “Wet arbeidsmarkt in Balans”, afgekort tot “WAB”. In 2015 is het arbeidsrecht met de invoering van de WWZ grondig op de schop gegaan. Zo grondig dat in de dagelijkse praktijk diverse pijnpunten naar voren zijn gekomen. De WAB moet dan ook worden beschouwd als een (politiek) reparatiemiddel.

Juist op het moment dat de WWZ enigszins vertrouwd begint te voelen voor de HR-praktijk, staan er dus nieuwe wijzigingen op stapel. Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen (mogelijk) het bos niet meer ziet. Reden voor ons om een stoomcursus te organiseren: de Masterclass van WWZ naar WAB: in één middag het wie/wat/waar van het “nieuwe” arbeidsrecht.

Het doel van deze Masterclass is dat u aan het einde van de middag op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied. Wat is de huidige situatie en welke wijzigingen staan op stapel? Wat betekent dit voor uw praktijk? Is het nodig voor te sorteren? We behandelen daarbij in ieder geval de veel voorkomende onderwerpen als:

  • de proeftijd;
  • de ketenregeling;
  • samenvoeging van ontslaggronden;
  • de transitievergoeding;
  • compensatie van transitievergoeding bij langdurige


De Masterclass vindt plaats op dinsdag 5 maart 2019 tussen 14:00 en 17:00 uur. Locatie: Arslan Ter Wee Advocaten aan de Burgemeester van Roijensingel 1 te Zwolle.

Als relatie van ons kantoor kunt u deze Masterclass kosteloos bijwonen. Ook uw introducee is natuurlijk van harte welkom. Graag ontvangen wij uw aanmelding, zo mogelijk met de contactgegevens van uw introducee, uiterlijk 25 februari 2019.

Graag tot dinsdag 5 maart!Met vriendelijke groet,
namens de sectie arbeidsrecht
Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle

Lot Hirdes
Joanne Wesselo
Hanneke Hamelink
Ozan Arslan