ATW Academy voor Ondernemingsraden
Cursus arbeidsvitamine voor de OR

Het OR-lidmaatschap begint vaak met een behoefte betrokken te zijn bij de keuzes die er worden gemaakt binnen de onderneming waar je werkt. Het is spannend en uitdagend om daarover mee te mogen denken en het werknemersperspectief te mogen vertegenwoordigen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Al snel kan blijken dat een goede invulling van een OR-lidmaatschap niet altijd een eenvoudige opgave is. Er komt veel op OR-leden af en vaak wordt hen gevraagd advies of instemming te geven over besluiten waarvoor vrij specifieke (vaak arbeidsrechtelijke) kennis is vereist.

Juist om in die kennis te voorzien heeft Arslan Ter Wee advocaten de ATW academy voor ondernemingsraden ontwikkeld. Onze trainingen zijn gericht op het verkrijgen van:
Juridisch: overzichtelijke en toepasbare kennis van de Wet op de Ondernemingsraden en het arbeidsrecht;
Praktisch: vaardigheden die bij de invulling het OR-lidmaatschap noodzakelijk zijn (verkrijgen van informatie, formuleren van advies, onderhandelingstechnieken etc.)
Wij hebben als advocaten arbeidsrecht een ruime ervaring in zaken waarbij een OR betrokken is. De verhouding tussen een ondernemer en haar OR is helaas niet altijd constructief. Niet zelden komen de ondernemer en de OR tegenover elkaar te staan waar dat niet had gehoeven.

Onze trainingen zijn ingericht vanuit de visie dat de OR en de ondernemer in beginsel samen zouden moeten werken. Een ondernemingsraad is er niet om een ondernemer tegen te werken, maar omgekeerd dient medezeggenschap geen wassen neus te zijn.

Wij bieden u de kennis en handvatten om ook daadwerkelijk van meerwaarde te kunnen zijn vanuit uw rol binnen de organisatie, spreekwoordelijk de arbeidsvitamine die u als OR- lid nodig heeft.

Door wie:

de trainingsmiddagen worden verzorgd door onze advocaten arbeidsrecht: mr. Lot Hirdes, mr. Joanne Wesselo en mr. Hanneke Hamelink

Waar:

op ons kantoor op de Burgermeester van Roijensingel 1, te Zwolle

Wanneer:

data in overleg nader vast te stellen

Tarieven:

€ 299,- ex btw per losse trainingsmiddag. € 750,- per cyclus van 3 bijeenkomsten (najaar 2016/voorjaar 2017)

Cursusmateriaal:

cursisten ontvangen cursusmateriaal en sheets als naslagwerk.

Certificering:

cursisten ontvangen een ATW-certificering als bewijs van deelname

Inschrijven:

stuur een mail aan arbeidsrecht@atwadvocaten.nl
Interesse/vragen?
neem contact op met de afdeling arbeidsrecht, via telefoonnummer 038 – 4600111