Voortzetting steun- en herstelpakket overheidsmaatregelen

2 september 2020

Ook in de komende maanden biedt de overheid op diverse manieren (financiële) hulp aan ondernemers en bedrijven om de gevolgen van de coronacrisis te kunnen opvangen. In onderstaand overzicht vindt u alle toepasselijke regelingen bij elkaar. Heeft u vragen over de toepasbaarheid van een regeling in uw specifieke situatie, dan denken wij graag met u mee.

(klik op de afbeelding voor grotere weergave)

, Voortzetting steun- en herstelpakket overheidsmaatregelen, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle

Bron: Rijksoverheid.nl


De NOW: loonkostensubsidie

In het bijzonder staan wij hier stil bij de NOW 3.0: de subsidiemaatregel voor loonkosten. Inmiddels is er een NOW 1.0 en NOW 2.0 geweest, per 1 oktober 2020 treedt de NOW 3.0 in werking. Hoewel de definitieve uitwerking van die regeling nog niet helemaal bekend is, kunnen we wel uitgaan van een voortzetting van de regeling op ongeveer dezelfde manier als we nu kennen als NOW 2.0.

De NOW houdt kort gezegd in dat u als werkgever subsidie kunt ontvangen voor loonkosten als sprake is van substantieel omzetverlies.  Een voorschot op de subsidie kunt u aanvragen via een digitaal loket van UWV, de subsidie wordt op een later moment vastgesteld op basis van uw definitieve financiële gegevens. De termijn voor nieuwe subsidieaanvragen start naar verwachting medio november 2020.  Deze aanvragen zien op de omzetcijfers vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 juli 2021. Later dit jaar zullen we u nader informeren over de concrete voorwaarden en mogelijkheden van deze regeling.

Verzoek definitieve vaststelling subsidiebedrag

Als u subsidie heeft aangevraagd via de NOW 1.0 en/of NOW 2.0, dan komt voor u nu wellicht ook het moment om die subsidieaanvraag (en het verkregen voorschotbedrag) definitief vast te laten stellen. Als u vragen heeft hierover, neem dan contact op met Hanneke Hamelink of Joanne Wesselo. Ons arbeidsrechtteam denkt graag met u mee.