Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 4 juli 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Concurrentie en relatiebeding. Mag ik mijn werkgever beconcurreren en hoe kom ik van mijn concurrentiebeding af?

Gaat u bij een andere werkgever werken? Of wilt u een eigen bedrijf starten? Een concurrentie- of relatiebeding met uw huidige werkgever kan uw plannen lelijk doorkruisen. Deze bedingen beperken u in uw mogelijkheden na het einde van uw dienstverband. Voor een juridische advies over uw concurrentiebeding kunt u uiteraard bij ons terecht.

Een concurrentiebeding, dat alleen geldig is als het schriftelijk is overeengekomen, houdt in dat u niet zonder meer in dienst kan treden bij een concurrent van uw werkgever, maar ook dat u zich veelal niet zelfstandig mag vestigen als concurrent van uw werkgever. Een relatiebeding is een afgeleide van het concurrentiebeding. Een relatiebeding bepaalt in hoeverre u contact mag zoeken of zaken mag doen met klanten of relaties van uw ex-werkgever. Er gelden wel wettelijke regels voor deze bedingen. Zo moet het wel redelijk zijn dat uw werkgever u daaraan wil houden en mag het ook maar voor een bepaalde periode gelden en soms voor een bepaald gebied.

Ondanks de wettelijke beperkingen kan een concurrentie- of relatiebeding u behoorlijk belemmeren in uw verdere carrière. Het is daarom verstandig daar bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst goed op te letten. Zo kan een wijziging van de formulering van het beding voor u wellicht veel uitmaken. Vaak is dat echter al een gepasseerd station. Toch is er meestal nog wel wat aan te doen, al dan niet in overleg met uw ex-werkgever. Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden. Bel ons dus gerust voor een afspraak.

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.