Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 4 juli 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Uw arbeidsovereenkomst. Waaraan moet mijn werkgever zich houden?

U hebt een nieuwe baan, gefeliciteerd! Waarschijnlijk heeft u een schriftelijke arbeidsovereenkomst ontvangen van uw nieuwe werkgever. Maar wacht heel even voor u uw handtekening zet. Het is belangrijk om vóór ondertekening goed te lezen waar u voor tekent.

Een goed salaris en veel vakantiedagen zijn natuurlijk belangrijk, maar er kunnen in een arbeidsovereenkomst ook afspraken staan die, zonder dat u zich dit nu realiseert, in de toekomst verstrekkende gevolgen voor u hebben.

Zo kunnen naast afspraken over bijvoorbeeld de inhoud van de functie, het salaris en de arbeidstijden in de arbeidsovereenkomst ook afspraken worden gemaakt over de situatie ná het dienstverband. Bijvoorbeeld in de vorm van een concurrentiebeding of een studiekostenbeding. Bij indiensttreding lijken deze bedingen 'ver van uw bed', maar u zult de eerste niet zijn die zich pas te laat realiseert dat zijn of haar carrière wordt geblokkeerd door een concurrentiebeding. Het kan dan ook geen kwaad uw arbeidsovereenkomst vooraf te laten checken en u te laten adviseren voordat u tekent. Bel ons gerust voor een afspraak!

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.