Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 4 juli 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Omgang

Verdeling Zorg- en Opvoedingstaken (omgangsregeling)

Na de scheiding zullen afspraken moeten worden gemaakt over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken, kort gezegd: de omgangsregeling.

Het kind en de niet-verzorgende ouder (al dan niet met gezag belast) hebben recht op omgang met elkaar. Een omgangsregeling waarbij de zorg en opvoeding van de kinderen bij helfte wordt gedeeld, wordt co-ouderschap genoemd.

Bij de vaststelling van de omgang staat het belang van het kind voorop. In uitzonderlijke situaties kan omgang tussen een ouder en het kind worden ontzegd als deze omgang niet in het belang van het kind is.

Ouders zijn vrij in het maken van afspraken over de duur en frequentie van de omgang. Een mediator kan de ouders helpen om deze afspraken te maken en vast te leggen in een ouderschapsplan.

Indien ouders geen overeenstemming bereiken over een omgangsregeling kan de rechtbank worden verzocht een omgangsregeling vast te stellen.

Wanneer een ouder zich niet houdt aan een omgangsregeling kan een Kort Geding bij de rechtbank worden gestart tot nakoming van de omgangsregeling. Er zijn diverse dwangmiddelen die in deze procedure kunnen worden gevorderd om toe te passen.

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.