Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 4 juli 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Voorlopige voorzieningen

Een echtscheidingsprocedure/procedure ontbinding geregistreerd partnerschap kan een geruime tijd duren.

Het kan wenselijk zijn dat er al eerder voorlopige beslissingen worden genomen over bijvoorbeeld de toevertrouwing van de kinderen aan een ouder, de omgangsregeling, een voorlopige partner-en kinderalimentatie, het uitsluitend gebruik van de woning met de daarbij behorende inboedel, de afgifte van de zaken tot het dagelijks gebruik. Dit zijn voorlopige voorzieningen.

Een verzoek tot voorlopige voorzieningen kan worden ingediend voor de echtscheidingsprocedure en gedurende de echtscheidingsprocedure. De voorzieningen gelden voor de duur van de echtscheidingsprocedure.  Hoger beroep tegen een beslissing voorlopige voorzieningen is, in beginsel, niet mogelijk. Wel kan er bij een gewijzigde situatie om een wijziging van de voorlopige voorziening worden verzocht.

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.