Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 20 April 2017: Inloopdag Personen-, Familie- en Erfrecht

Ondernemer en echtscheiding; van waardering bedrijf, tot fiscus & pensioen

Een scheiding is nooit eenvoudig, maar voor ondernemers zitten er vaak nog meer haken en ogen aan dat bij een doorsnee scheiding. Een scheiding kan zeer ingrijpende gevolgen hebben voor uw onderneming. Financieel, maar ook op andere vlakken. Bijvoorbeeld wanneer uw ex-echtgenoot actief betrokken is bij uw onderneming.

Op financieel vlak kan het resultaat van uw onderneming een rol spelen bij de vaststelling van  de hoogte van de alimentatie die u moet betalen. Ook kan het zo zijn dat de waarde van de onderneming bij de boedelscheiding moet worden verdeeld.  

Een goed voorbeeld van hoe gecompliceerd een scheiding van een ondernemer kan worden is de wijze waarop de alimentatie wordt vastgesteld. Vaak blijkt dat het voor onze cliënten niet duidelijk is op welke wijze hierbij rekening gehouden moet worden met de winst van de onderneming. Belangrijk punt hierbij is dat u als ondernemer de winst die de onderneming maakt, natuurlijk niet in zijn geheel daadwerkelijk als inkomen ontvangt. Duidelijk is ook dat de winst van de onderneming vaak niet geheel buiten de alimentatieberekening kan blijven. Op welke wijze dit gebeurt, is afhankelijk van veel factoren. Uitgangspunt is dat de ondernemer de ruimte moet blijven houden om zijn onderneming zo in te richten zoals hij dat wil en de onderneming genoeg liquide middelen moet hebben om te blijven bestaan. Dit is in het belang van beide partijen.

Juist vanwege de vele voetangels en klemmen van een echtscheiding van een ondernemer, is het van groot belang te kiezen voor een ervaren echtscheidingsadvocaat met ervaring in het bijstaan van ondernemers. Wij hebben deze kennis in huis, en staan u graag bij.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan gerust voor een vrijblijvende afspraak. 

Letselschade

Hoe groot de problemen in een letselschadezaak ook zijn, wij denken altijd in oplossingen. Betrokken bij u als slachtoffer, deskundig en zakelijk in het contact met de aansprakelijke partij. 

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Arbeidsrecht

Weinig rechtsgebieden veranderen zo snel als het arbeidsrecht. Dat vraagt om aandacht en specialisatie. Onze sectie arbeidsrecht heeft alles in huis om u bij te staan.

Bij vragen over bijvoorbeeld ontslag of reorganisatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Familierecht

Onze jarenlange ervaring in het personen- en familierecht zorgt dat wij kwaliteit kunnen bieden en daarnaast oog hebben voor de menselijke kant van de zaak.

Of het nu gaat om een echtscheiding of een erfrechtkwestie, wij staan voor u klaar.

 

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.