Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 4 juli 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Co-ouderschap: samen blijven zorgen voor jullie kinderen

Als de kinderen na een echtscheiding ongeveer even vaak bij hun vader als bij hun moeder zijn, dan wordt er wel gesproken van een co-ouderschap. Hoe dat verder wordt ingedeeld, is niet in de wet geregeld. Ouders zijn vrij om dat zelf in te vullen.

Voor de kinderen heeft een co-ouderschap als voordeel dat ze beide ouders bijna evenveel zien. Als er sprake is van een co-ouderschap kan dat gevolgen hebben voor de kinderbijslag en ook de belastingdienst heeft daarvoor aparte regels. Overigens is het niet zo dat als er een co-ouderschap is er geen alimentatie hoeft te worden betaald.

Het kan heel goed zijn, dat er toch nog een alimentatie van de ene ouder aan de andere ouder moet worden betaald. Wij kunnen hierover adviseren en de berekeningen maken die hiervoor nodig zijn.

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.