Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 17 oktober 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Bent u onder huwelijkse voorwaarden getrouwd en gaat u scheiden? Dan is het belangrijk dat u de huwelijks voorwaarden opzoekt en meeneemt naar de advocaat. 

Als in de huwelijkse voorwaarden staat dat de vermogens gescheiden zijn, kan het toch zo zijn dat er toch nog gezamenlijk vermogen is, dat verdeeld moet worden. Bijvoorbeeld een huis dat u samen op naam heeft. Wij zullen dan uitrekenen wie welk deel van de waarde van het huis moet krijgen. Soms is er door één van de partners geld gestoken in het huis van de andere partner. Daar zal dan meestal ook iets mee moeten gebeuren.

Als er in de huwelijkse voorwaarden staat dat het inkomen dat u beiden ieder jaar overhoudt, dus spaart, moet worden verdeeld, dan kan het zelfs zo zijn dat alle bezittingen die u samen heeft moeten worden verdeeld.

Dus: bij  huwelijksvoorwaarden is het heel belangrijk dat u goed wordt geïnformeerd en dat u goed advies krijgt  over de afspraken die gemaakt moeten worden.

 

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.