Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation kent een aantal voordelen ten opzichte van een procedure bij de rechtbank:

  • Tijdbesparend. Een procedure bij de rechtbank is vaak een langdurig proces. Er lopen allerlei termijnen en de beschikbare capaciteit bij rechtbank zorgt ook voor lange doorlooptijden. Bij mediation kun je sneller werken. Je hebt niet met een rechtbank en termijnen te maken, zodat je sneller kunt schakelen.
  • Kostenbesparend. Doordat mediation over het algemeen korter duurt, je alleen met de mediator te maken hebt en niet met twee advocaten, zijn er minder kosten mee gemoeid.  
  • Energie- en stress-besparend. Omdat een mediation tijdswinst oplevert en je met elkaar in gesprek blijft, kost het minder stress. Je zit gewoon met elkaar aan tafel en blijft samen naar oplossingen zoeken. Uiteindelijk werkt dat het beste.
  • Oplossingsgericht. Bij mediation wordt er gekeken naar werkbare oplossingen en afspraken, waarbij de wensen van beide partijen worden meegenomen. Voordeel is ook dat zelf gemaakte oplossingen en/of afspraken vaak langer houdbaar zijn ten opzichte van een uitspraak van de rechter.

Gespecialiseerde mediator in Zwolle. Helder stappenplan

Indien u mediation overweegt kunt u contact opnemen met Colina Tjabringa. Colina Tjabringa is een ervaren en deskundige mediator in Zwolle en omgeving die u van uitstekende begeleiding kan voorzien. Zij is geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). En zij is als echtscheidingsadviseur voor ondernemers en particulieren ingeschreven in het kwaliteitsregister Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA). Hierdoor is zij gespecialiseerd in financieel complexe echtscheidingen.

Belt u gerust voor een vrijblijvende afspraak. Daarin krijgt u uitleg over het verloop van zo’n mediationtraject en de aanpak daarvan. Verder is het ook gewoon ‘goed’ om kennis te maken, voordat u kiest met welke mediator u ‘in zee’ gaat. Het is belangrijk dat u er een goed gevoel bij heeft.

Colina Tjabringa is inmiddels ruim 20 jaar advocaat in het Familierecht en tevens ruim 10 jaar mediator. De ervaring die zij opdoet bij het procederen bij rechtbanken en gerechtshoven, zet zij in in haar rol als mediator. Zij weet hoe een rechter juridisch naar een bepaalde kwestie kijkt. Zij kan u dat vertellen waardoor u de afspraken die u maakt, weloverwogen kunt maken.

Uw mediator Colina Tjabringa van Arslan ter Wee advocaten geeft vertrouwen in een kwetsbare tijd. 

 

 , Wat zijn de voordelen van mediation?, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle , Wat zijn de voordelen van mediation?, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle