Mediation bij echtscheiding 
Regel het Goed, Regel het Samen

Het regelen van een echtscheiding kan gepaard gaan met heftige emotionele reacties. Je kunt woedend zijn of erg verdrietig, waardoor je reageert op een manier die je eigenlijk niet zou willen. Dit kan het moeilijker maken om goed naar elkaar te luisteren en daadwerkelijk te horen van elkaar wat voor een ieder belangrijk is bij het maken van de afspraken. 

Als je niet op let, voeren de emotionele reacties de boventoon en hoor je niet meer daadwerkelijk wat de ander beweegt en belangrijk vindt. Dit kan ontaarden in een zeer complexe en langdurige echtscheiding, ook wel vechtscheiding genoemd. Dit kost veel tijd, geld en energie en levert meestal alleen maar verliezers op. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is het belangrijk om dit hoe dan ook te voorkomen. Mediation kan daarbij uitkomst bieden!

Scheiden met Gevoel voor Emoties

Door mediation leer je echt naar elkaar te luisteren en samen te inventariseren wat voor jullie allebei belangrijk is bij het regelen van de totale echtscheiding. Dan gaat het om het regelen van de hoogte van de kinder- en/of partneralimentatie, het ouderschapsplan, de verdeling van alle gezamenlijke vermogensbestanddelen, de verdeling van een onderneming, afspraken over het pensioen, etc.

Uw scheiding goed geregeld. We komen er altijd samen uit.

Zodra in kaart is gebracht wat belangrijk is voor jullie allebei, zullen jullie onder begeleiding van de mediator proberen over al die belangrijke punten afspraken te maken. De mediator zal jullie daarbij ook aangeven wat de juridische/financiële mogelijkheden zijn met de voor- en nadelen daarbij.

Deskundig en goed scheiden. Helder stappenplan

De afspraken zullen in een echtscheidingsconvenant worden vastgelegd. De ervaring leert dat het maken van afspraken via mediation maakt dat jullie ‘on speaking terms’ blijven en dat er een win-win situatie ontstaat. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld rondom de uitvoering van een omgangsregeling veel minder spanningen.

Gespecialiseerde mediators in Zwolle. Direct hulp bij scheiden

Een familierecht advocaat/ scheidingsmediator is gespecialiseerd in (conflict)bemiddeling. Een belangrijk onderdeel van het familierecht is huwelijk en echtscheiding.

Een familierecht advocaat doet echtscheidingen er niet ‘bij’ zoals een algemeen advocaat. Bij Arslan Ter Wee bemiddelen wij voortdurend in scheidingen en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van echtscheiding nauwgezet bij.

Onderdelen van het familierecht bij scheiden zijn onder meer:

  • Wijziging huwelijkse voorwaarden en andere speciale verzoeken
  • Boedelverdelingen tussen partners na echtscheiding of na beëindiging van een samenwoning
  • Alimentaties en bijstandsverhaalzaken
  • Echtscheidingouderschapsplan, scheiding van tafel en bed en ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed, afwikkeling samenlevingscontract
  • Voorlopige voorzieningen die gelden tijdens de scheidingsprocedure over het gebruik van de woning, de toevertrouwing van de kinderen, omgangsregeling en alimentatie

Bel ons gerust voor een afspraak, als u met vragen zit over bovenstaande onderwerpen.

Arslan Ter Wee geeft vertrouwen in een kwetsbare tijd. Naast de juridische kant hebben we ook oog voor de persoonlijke kant.

Direct naar: