Mediation bij echtscheiding 
Regel het Goed, Regel het Samen

Het regelen van een echtscheiding kan gepaard gaan met heftige emotionele reacties. Je kunt woedend zijn of erg verdrietig, waardoor je reageert op een manier die je eigenlijk niet zou willen. Dit kan het moeilijker maken om goed naar elkaar te luisteren en daadwerkelijk te horen van elkaar wat voor een ieder belangrijk is bij het maken van de afspraken. 

Als u met een echtscheiding te maken krijgt, wilt u het liefst zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Hoeveel alimentatie ga ik ontvangen of moet ik betalen? Welke afspraken maken wij over de kinderen? Moet ik mijn onderneming verdelen of moeten er gereserveerde winsten uit mijn onderneming verrekend worden? Moet het huis verkocht worden of kan één van ons er blijven wonen? Ik heb pensioen opgebouwd – al dan niet in mijn onderneming – kan ik dat houden? Mediation kan hierbij uitkomst bieden.

Deskundig advies

Allemaal vragen waarop u graag een antwoord wilt, omdat u het liefst zo snel mogelijk verder wilt met uw leven. Om snel duidelijkheid te krijgen, kunt u het beste met elkaar in gesprek gaan. Om alles in goede banen te leiden, heeft u daar deskundig advies en begeleiding bij nodig. Daarvoor kunt u terecht bij Colina Tjabringa. Mevr. Tjabringa is MfN mediator, advocaat en Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Zij zal u informeren over de juridische (on)mogelijkheden in uw specifieke situatie. Daar waar nodig wordt er samengewerkt met de accountant. Omdat mevr. Tjabringa de opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur voor ondernemers heeft gedaan, is zij bij uitstek bedreven in het afwikkelingen van echtscheiding met een of meerdere ondernemingen.

Uw scheiding goed geregeld. We komen er altijd samen uit.

De afspraken die u in dit traject samen maakt, worden in een echtscheidingsconvenant vastgelegd dat door u beiden wordt ondertekend. Vervolgens regelt Colina Tjabringa de officiële echtscheiding via de rechtbank. Over het algemeen is mediation een snelle manier om duidelijkheid te krijgen. Een procedure bij de rechtbank duurt vaak vele malen langer. Daarnaast bespaart u over het algemeen kosten uit. Maar nog belangrijker: u heeft invloed op de afspraken die worden gemaakt. Als u een rechter laat beslissen, hakt hij/zij de knopen door en daar zult u het dan mee moeten doen. Meerdere voordelen dus om voor mediation te kiezen.

Deskundig en goed scheiden. Helder stappenplan

Indien u mediation overweegt, kunt u contact opnemen met Colina Tjabringa. Eventueel kan een vrijblijvende intake worden gepland. Daarin krijgt u uitleg over het verloop van zo’n traject en de aanpak daarvan. Verder is het ook gewoon goed om kennis te maken, voordat u kiest met welke mediator u ‘in zee’ gaat. Het is belangrijk dat u er een goed gevoel bij heeft en dat u er vertrouwen in heeft dat uw zaak door een deskundige mediator wordt behandeld. Colina Tjabringa is inmiddels ruim 20 jaar advocaat in het Familierecht, waarvan 10 jaar ook als mediator werkzaam. De ervaringen die zij opdoet in het procederen bij rechtbanken en gerechtshoven, zet zij in in haar rol als mediator. Zij weet hoe een rechter juridisch naar een bepaalde kwestie kijkt, zij kan u dat vertellen waardoor u de afspraken die u maakt, weloverwogen kunt maken.

Mocht u meer informatie willen over mediation of mediation willen, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 038-460 0111 of via e-mail c.tjabringa@atwadvocaten.nl

Arslan Ter Wee geeft vertrouwen in een kwetsbare tijd. Naast de juridische kant hebben we ook gevoel voor de persoonlijke kant.

Direct naar: