Mediation bij echtscheiding 
Regel het Goed, Regel het Samen!

Het regelen van een echtscheiding kan gepaard gaan met heftige emoties. Je kunt woedend of verdrietig zijn. Hierdoor kun je reageren op een manier die je eigenlijk niet zou willen. Dit kan het moeilijker maken om goed naar elkaar te luisteren en daadwerkelijk te horen van elkaar wat voor iedereen belangrijk is bij het maken van afspraken.

Als u met een echtscheiding te maken krijgt, wilt u het liefst zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Hoeveel alimentatie ga ik ontvangen of moet ik betalen? Welke afspraken maken wij over de kinderen? Moet ik mijn onderneming verdelen? Of moeten er gereserveerde winsten in de onderneming verrekend worden? Moet het huis verkocht worden of kan één van ons er blijven wonen? Ik heb pensioen opgebouwd – al dan niet in mijn onderneming – kan ik dat houden? Allemaal vragen waarop u graag een antwoord wilt, omdat u het liefst zo snel mogelijk verder wilt met uw leven.

Complexe en langdurige echtscheiding?

Als u niet op let, voeren de emotionele reacties bij al deze vragen de boventoon. En dan hoort u  niet meer daadwerkelijk wat de ander beweegt en belangrijk vindt. Dit kan ontaarden in een zeer complexe en langdurige echtscheiding, ook wel een vechtscheiding genoemd. Dit kost veel tijd, geld en energie en levert meestal alleen maar verliezers op. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn, heeft u als ouders de plicht om er alles aan te doen om zo’n langdurig traject te voorkomen. Dat kan alleen als u daar als ouders samen voor gaat. Mediation onder begeleiding van een mediator kan daarbij uitkomst bieden!

Scheiden met gevoel voor emoties.

Door mediation leert u echt naar elkaar te luisteren. De mediator helpt u daarbij. En u leert samen te inventariseren wat voor u beiden allebei belangrijk is bij het regelen van de totale scheiding. Dan gaat het om de hoogte van de kinder- en/of partneralimentatie, de verdeling van een onderneming, afspraken over het pensioen, het ouderschapsplan, de verdeling van alle gezamenlijke vermogensbestanddelen, etc.

Uw scheiding goed geregeld. We komen er altijd samen uit.

Zodra in kaart is gebracht wat belangrijk is voor jullie allebei, zullen jullie onder begeleiding van de mediator proberen over al die punten afspraken te maken. De mediator zal jullie daarbij aangeven wat de juridische/ financiële mogelijkheden zijn met de voor- en nadelen daarbij. De afspraken worden in een echtscheidingsconvenant vastgelegd dat door jullie beiden wordt ondertekend. De ervaring leert dat het maken van afspraken onder begeleiding van een mediator ervoor zorgt dat jullie ‘on speaking terms’ blijven. En dan is er een win-win situatie bereikt. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld rondom de uitvoering van een omgangsregeling veel minder spanningen.

Als het convenant is getekend, regelt Colina Tjabringa de officiële echtscheiding via de rechtbank. Over het algemeen is mediation een snelle manier om duidelijkheid te krijgen. Een procedure bij de rechtbank duurt vaak vele malen langer. Maar nog belangrijker: u heeft invloed op de afspraken die worden gemaakt. Als e een rechter laat beslissen, hakt hij/zij de knopen door. Daar zult u het dan mee moeten doen.

Mediation bij omgang en alimentatie

Ook als u opnieuw wilt praten over een bestaande omgangsregeling, de hoofdverblijfplaats van de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie, kan mediation uitkomst bieden. 
Er kan bijvoorbeeld een wijziging in uw situatie zijn geweest of in de situatie van uw ex-partner, waardoor de tijdstippen van de omgangsregeling opnieuw moeten worden besproken. Er kan ook een wijziging zijn in uw inkomen of het inkomen van uw ex-partner, waardoor u de alimentatie niet meer kunt betalen of waardoor u denkt dat de alimentatie meer zou kunnen worden. In al deze situaties is het goed om daarover te praten en via mediation te proberen oplossingen te vinden en nieuwe afspraken te maken. 

Gespecialiseerde mediator in Zwolle. Helder stappenplan

Indien u mediation overweegt kunt u contact opnemen met Colina Tjabringa. Colina Tjabringa is een ervaren en deskundige mediator in Zwolle en omgeving die u van uitstekende begeleiding kan voorzien. Zij is geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). En zij is als echtscheidingsadviseur voor ondernemers en particulieren ingeschreven in het kwaliteitsregister Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA). Hierdoor is zij gespecialiseerd in financieel complexe echtscheidingen.

Belt u gerust voor een vrijblijvende afspraak. Daarin krijgt u uitleg over het verloop van zo’n mediationtraject en de aanpak daarvan. Verder is het ook gewoon ‘goed’ om kennis te maken, voordat u kiest met welke mediator u ‘in zee’ gaat. Het is belangrijk dat u er een goed gevoel bij heeft.

Colina Tjabringa is inmiddels ruim 20 jaar advocaat in het Familierecht en tevens ruim 10 jaar mediator. De ervaring die zij opdoet bij het procederen bij rechtbanken en gerechtshoven, zet zij in in haar rol als mediator. Zij weet hoe een rechter juridisch naar een bepaalde kwestie kijkt. Zij kan u dat vertellen waardoor u de afspraken die u maakt, weloverwogen kunt maken.

Uw mediator Colina Tjabringa van Arslan ter Wee advocaten geeft vertrouwen in een kwetsbare tijd. 

 

 , Mediation en echtscheiding, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle , Mediation en echtscheiding, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle, Arslan Ter Wee Advocaten Zwolle