Aanvaarden of verwerpen nalatenschap?

Een nalatenschap kan zuiver aanvaard worden of onder het voorrecht van boedelbeschrijving. Dat laatste wordt ook wel beneficiaire aanvaarding genoemd.

Als een nalatenschap zuiver wordt aanvaard, dan treedt de erfgenaam als het ware in de schoenen van de overledene. Die erfgenaam wordt dan (mede)eigenaar van alle bezittingen, maar ook van alle schulden van de overledene. Als er twijfel is of de nalatenschap positief of negatief is, is het verstandig de nalatenschap beneficiair te aanvaarden. Een nalatenschap kan ook verworpen of geweigerd worden.

Direct een gespecialiseerde erfrecht advocaat. Samen naar een oplossing!

Heeft u een vraag over een testament of afwikkeling van een erfenis, of wilt u graag een persoonlijke situatie bespreken? Aarzel dan niet om ons te bellen op 038 46 00 111 of om ons contactformulier in te vullen. Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Zwolle of Meppel.

De advocaten van Arslan Ter Wee behandelen voortdurend erfrechtzaken en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van het erfrecht nauwgezet bij. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Wij geven u helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen waar u niks mee kunt. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Arslan Ter Wee Advocaten:
Dichtbij, deskundig en slagvaardig. Maar zeker ook persoonlijk en betrokken.