Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 30 november 2017: Inloopdag Personen-, Familie- en Erfrecht

Erfrecht, boedelverdeling nalatenschap tussen erfgenamen

Een nalatenschap verdelen kan lastig zijn. Dat komt niet alleen door een emotionele lading. Ook ruzie of het ontbreken van contact tussen erfgenamen kunnen ervoor zorgen dat het de erfgenamen niet lukt om het met elkaar eens te worden. Een moeilijke situatie wordt dan nog moeilijker.

Onterfde kinderen, benadeelde of juist bevoordeelde erfgenamen, executeurs of erfgenamen die geen informatie geven, afwikkelingsbewindvoerders die een verdeling tegenwerken, testamenten die vragen oproepen: het kan allemaal aanleiding zijn voor problemen. Zo kan een onterfd kind aanspraak maken op het kindsdeel (de legitieme portie), maar weet hij vaak niet waar de nalatenschap uit bestaat. Die informatie moet aangeleverd worden door de erfgenamen. Ook kan het zijn dat één van de erfgenamen het huis van zijn overleden vader niet wil verkopen, terwijl de andere erfgenamen dat juist wel willen. Of dat er een testament is dat niet de wil van de overledene kán zijn. Allerlei problemen die zich in de praktijk kunnen voordoen.

Als u bij de afwikkeling van de nalatenschap met problemen te maken krijgt, is het verstandig daarbij op tijd juridische hulp in te schakelen. Vaak lukt het dan om in overleg met de erfgenamen tot een oplossing te komen. Mocht dat niet lukken, dan kan een procedure bij de rechtbank uitkomst bieden.

Wij hebben de juridische kennis en de ervaring in huis om u bij te staan in deze vaak moeilijke kwesties, zonder daarbij de menselijke kant van de zaak uit het oog te verliezen.

Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuws:
Kan een erfgenaam minder krijgen als hij zich tegen het testament verzet?

Letselschade

Hoe groot de problemen in een letselschadezaak ook zijn, wij denken altijd in oplossingen. Betrokken bij u als slachtoffer, deskundig en zakelijk in het contact met de aansprakelijke partij. 

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Arbeidsrecht

Weinig rechtsgebieden veranderen zo snel als het arbeidsrecht. Dat vraagt om aandacht en specialisatie. Onze sectie arbeidsrecht heeft alles in huis om u bij te staan.

Bij vragen over bijvoorbeeld ontslag of reorganisatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Familierecht

Onze jarenlange ervaring in het personen- en familierecht zorgt dat wij kwaliteit kunnen bieden en daarnaast oog hebben voor de menselijke kant van de zaak.

Of het nu gaat om een echtscheiding of een erfrechtkwestie, wij staan voor u klaar.

 

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.