Geregistreerd partnerschap ontbinden

Als u met een scheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap te maken krijgt, dan komt er vaak in korte tijd veel op u af. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Al snel zullen veel zaken juridisch moeten worden geregeld, terwijl door alle emoties uw hoofd daar vaak helemaal niet naar staat.

Toch moet de gezamenlijke boedel verdeeld worden, al dan niet met inachtneming van de huwelijkse voorwaarden. Ook kunt u te maken krijgen met het berekenen en vaststellen van alimentatie, en, als er minderjarige kinderen zijn, met het opstellen van een ouderschapsplan. Ook zaken als de afwikkeling van opgebouwde pensioenrechten en lijfrentepolissen maar ook goudenhanddrukpolissen, kunnen aan de orde komen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de erfrechtelijke gevolgen van een scheiding.

Ook in de periode voordat de echtscheiding wordt uitgesproken moeten er vaak al dingen worden geregeld. Wie blijft er bijvoorbeeld (voorlopig) in het huis wonen en hoe zit het met alimentatie.

Allemaal zaken waar u hoogstwaarschijnlijk niet eerder mee te maken heeft gehad en waaraan juridisch veel haken en ogen zitten. Om uw scheiding goed te regelen is het belangrijk dat u een gespecialiseerde advocaat inschakelt, die u op deskundige wijze kan helpen bij alle aspecten van een scheiding. Zo wordt alles goed geregeld en kunt u uiteindelijk weer verder met uw leven.

Wij hebben de kennis en ervaring om uw echtscheiding in goede banen te leiden. Als het kan in gezamenlijk overleg met uw ex-partner, als het moet via de rechter.

Gaat u scheiden en wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Bel dan voor een vrijblijvende afspraak: (038) 460 01 11