Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 4 juli 2019: Inloopspreekuur Personen- en Familierecht en Mediation

Consumentenrecht

U realiseert het zich waarschijnlijk niet, maar iedere keer dat u een pak melk koopt, of een kaartje voor het theater, sluit u een overeenkomst. Meestal is het een eenvoudige koopovereenkomst.

Waar helpt uw consumentenrecht advocaat u bij

De consumentenrecht advocaten van Arslan & Ter Wee kunnen u bijstaan bij juridische zaken die betrekking hebben op bijvoorbeeld:

  • het optreden bij of tegen wanprestatie;
  • het ontbinden of vernietigen van de overeenkomst;
  • garanties waarborgen;
  • oplichting en bedrog;
  • het innen van betalingen en boetes;
  • het toetsen aan de conformiteitseis;
  • het uitleggen van de overeenkomst;
  • enz.

 U betaalt een vooraf vastgestelde prijs voor de melk, en in ruil daarvoor is de winkelier verplicht u een pak melk te leveren, dat voldoet aan de verwachtingen die u daar, als consument, aan mag stellen. Als er 'magere melk' opstaat, en er zit chocoladevla in het pak, voldoet het niet aan de eisen die u eraan mag stellen, en kunt u erop staan dat de winkelier u alsnog een pak magere melk geeft.

Lastiger wordt het wanneer het gaat om een dure televisie, die net na het verstrijken van de garantietermijn kapot gaat. Vaak heeft u meer rechten dan u denkt, en dan de winkelier u wil doen geloven. Ook in andere situaties kan het zeer de moeite waard zijn om uit te zoeken waar u recht op heeft. Denkt u eens aan een plotseling enorme telefoonrekening, of een vakantie waarbij blijkt dat naast uw superdeluxe hotel de bouwput van een ander hotel ligt.

Voor het pak melk kunt u niet bij ons terecht. Dan wegen de kosten niet tegen de baten op. Maar heeft u een geschil met een leverancier over een zaak of dienst met een waarde van meer dan
€ 1.000,00, bel dan gerust. Wij bespreken dan met u wat wij eventueel voor u kunnen doen.

Zwolle

Gespecialiseerde advocaten in ondernemingsrecht, familierecht, arbeidsrecht, letselschade, echtscheiding, erfrecht, huurrecht, vastgoed en contractenrecht.

Burgemeester van Roijensingel 1
8011 CS Zwolle

Meppel

Gespecialiseerde advocaten in familierecht, arbeidsrecht, letselschade, erfrecht, ondernemingsrecht, insolventie en huurrecht.

Parallelweg 1 a
7941 HH Meppel

Over ons

Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. 

Juridisch advies vraagt om een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid, 100% aandacht voor uw zaak.

 

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.