Neem contact op

Direct contact bel  038 46 00 111
Nieuwsbericht: 23 Maart 2017: Inloopdag Personen-, Familie- en Erfrecht

 Erfgenamen nu beschermd tegen schulden

Erfgenamen nu beschermd tegen schulden

De nieuwe Wet bescherming erfgenamen tegen schulden Per 1 september 2016 geldt de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden. De naam van deze wet doet vermoeden dat erfgenamen worden beschermd tegen schulden die zich in een erfenis, een nalatenschap, bevinden. Zo simpel is het niet.  Gevaar 'zuivere a… lees meer »
Ontslag op staande voet, en dan?

Ontslag op staande voet, en dan?

Regelmatig krijgen wij de vraag welke mogelijkheden een werknemer heeft nadat hij op staande voet is ontslagen. Het is als werkgever immers goed te weten welke reactie kan worden verwacht. Het verdient aanbeveling dit (proces)risico mee te wegen in de beslissing tot ontslag op staande voet. Rechtszaak noodz… lees meer »
HR: Care4Care / StiPP (uitleg begrip uitzendwerkgever)

HR: Care4Care / StiPP (uitleg begrip uitzendwerkgever)

Feiten en rechtsvraag Care 4 Care (C4C) is een onderneming die zich bezighoudt met het leveren van medisch specialistisch personeel aan onder meer zorginstellingen. StiPP, het bedrijfstakpensioenfonds voor uitzendondernemingen, stelde zich op het standpunt dat C4C onder haar bereik viel en vorderde afdracht… lees meer »
Bedrijfsovername? Let op pensioenpremies!

Bedrijfsovername? Let op pensioenpremies!

Bij een bedrijfsovername die kwalificeert als 'overgang van onderneming' gaan alle rechten en plichten uit bestaande arbeidsovereenkomsten automatisch over op de overnemer. Dit was al reden om bij bedrijfsovernames alert te zijn op de arbeidscontracten, verworven rechten en anciënniteit die daarmee worden 'b… lees meer »
Indexering alimentatie 2017

Indexering alimentatie 2017

Alimentatiebedragen worden jaarlijks automatisch (van rechtswege) verhoogd met een bepaald percentage. Voor 2016 bedraagt dit percentage 2,1%. Dit percentage is een gevolg van het levensonderhoud dat elk jaar duurder wordt en is gebaseerd op de stijging van de lonen in het afgelopen jaar. De alimentatiebet… lees meer »
Legitieme portie nog niet opeisbaar: kan ik beslag leggen?

Legitieme portie nog niet opeisbaar: kan ik beslag leggen?

In een recent arrest van de Hoge Raad ging het om de vraag wanneer er aanspraak kan worden gemaakt op een legitieme portie en over de mogelijkheid van beslaglegging als de legitieme portie nog niet opeisbaar is. In deze zaak van de Hoge Raad gaat het om kinderen die in een testament zijn onterfd en aanspraak… lees meer »
« vorige 1   2    3    4    volgende »

Kiezen voor ATW, 3 redenen:

  • 1De Specialist aan uw zijde
  • 210.000+ dossier ervaring
  • 3Helderheid in afspraken en tarief

Bel een van onze experts

Direct advies

Arslan & Ter Wee advocaten: gespecialiseerd én veelzijdig.