Omgang en het coronavirus

Hoe moet dat met de omgangsregeling in deze tijden? Een vraag die nu bij veel mensen leeft. Moet ik mij nog aan de gemaakte afspraken houden? De huidige situatie is voor iedereen nieuw en pasklare antwoorden zijn er niet. Toch kunnen wij wel een paar tips geven.

Belangrijkste is om de richtlijnen van het RIVM op te volgen ook bij het uitvoeren van een omgangsregeling. Uitgangspunt is dat omgang gewoon door moet gaan, tenzij op basis van die richtlijnen dat niet zou mogen. Dus bij gezondheidsklachten bij de andere ouder (of in zijn/haar gezin) en bij gezondheidsklachten bij het kind (of het gezin waar het in woont). 

Mocht u niet weten waar u goed aan doet, overleg dan met de andere ouder. Dit is altijd belangrijk, maar nu des te meer. Ook kan het zijn dat de ene ouder meer opvangmogelijkheden heeft dan de andere ouder. Overleg ook hierover met elkaar en pas de zorgregeling indien nodig tijdelijk aan.

Wees in het overleg flexibel en houd rekening met elkaar en heb begrip voor elkaars situatie. Alleen dan lukt het jullie als ouders om ervoor te zorgen dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de hele situatie en om te voorkomen dat de kinderen tussen jullie als ouders in komen te staan.

Als het overleg niet lukt, dan zou u gebruik kunnen maken van de online training van Villa Pinedo. Deze training biedt gescheiden ouders tips en adviezen om de samenwerking te verbeteren, iets wat juist in deze tijden erg handig kan zijn. Villa Pinedo biedt deze training tijdelijk tot 6 april kosteloos aan. Kijk voor meer informatie op www.villapinedo.nl.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons kantoor. Vraagt u naar Colina Tjabringa, zij kan met u uw situatie doorspreken en u adviezen geven.